Witam. Mam drobny problem na, na temat którego kompletnie nigdzie nie mogę znaleźć pomocy i odpowiedzi, a ten problem to TouchPad. Mam Windows 10 i wszystko z nim było ok. 3 miesiące temu przeinstalowałem Windows i dalej było ok, aż pewnego dnia zobaczyłem, że gesty w touchpad działają nie tak jak powinny. 3 palce w dół powinno zminimalizować apki, 3 palce w góre włączyć multitask, a 3 palce w bok przełączanie między zadaniami (jak w apple). Lecz u mnie jest w górę 3 palce uruchamia wyszukiwarke, 3 palce w dół włączają ustawienia, a 3 palce w bok (w lewo cofa stronę na poprzednią, a w prawo na kolejną). Odinstalowałem sterowniki i zainstalowałem ponownie. Pobierałem ze strony DELL official, i wiele innych źródeł i dalej nic. Ostatnio zrobiłem Recovery systemy i znowu było pięknie jak dawniej. Wszystko ok działało. Wczoraj zainstalowały się (samowolnie) aktualizacje i znów się męczę z tym touchpadem. Dodam, że pracuję często na laptopie i dużo i często używałem gestów.
P.S. moi koledzy w pracy mają DELL laptopy z Windows 10 i u nich jest wszystko ok.
Ktoś umie pomóc?
z góry dzięki
DELL Inspiron 3542
-
pi
- Dellmania UltraUser
- Kontaktowanie:
Re: DELL Inspiron 3542
W Panelu Sterowania odszukaj ikonkę dellowską od TouchPad ..włącz daj na gesty--->wł. -->przejdź do zakładki obsługi wielopunktowej-->tam pod windows 10 ustawiona jest Cortana a ty sobie wybierz tą funkcję , która cię interesuje.
Upgrade i konserwacja laptopów. Modemy wwan.
Optymalizacja systemów w obrębie OS bez zbędnego zaśmiecania dodatkowymi aplikacjami. Zgadywanie upss tz diagnostyka drobnych usterek.
Nie pracuje dla Dell.
Optymalizacja systemów w obrębie OS bez zbędnego zaśmiecania dodatkowymi aplikacjami. Zgadywanie upss tz diagnostyka drobnych usterek.
Nie pracuje dla Dell.
-
Yu
Powiem szczerze, że nie widzę u siebie takich ustawień. Nie mam ikony DELL, a już nie wspomnę o ustawieniach funkcji kliknięć 3 palcami. Mam jedynie panel sterowania Touchpad Dell w którym jest ustawiona funkcja "przeciągnięcie 3 palcami" i jest wpisane tam (włączenie multitasking i przełączenie między zadaniami" ale to nie działa
Link jest pod spodem, żeby zobaczyć o czym mówię.
Link jest pod spodem, żeby zobaczyć o czym mówię.
-
Yu
Nikt nie potrafi pomoc? Powiem szczerze, że przypadek ciężki Przeszukałem całą sieć i raczej nic nie widzę.
-
pi
- Dellmania UltraUser
- Kontaktowanie:
Musisz znaleźć odpowiednią wersję sterownika. U mnie to wygląda tak :
https://goo.gl/photos/RgsK6BBTENBfFANv6
https://goo.gl/photos/Cxt9acRQB6Z8eWKS9
Wyłączyć aktualizacje.
https://goo.gl/photos/RgsK6BBTENBfFANv6
https://goo.gl/photos/Cxt9acRQB6Z8eWKS9
YuriK pisze: Wczoraj zainstalowały się (samowolnie) aktualizacje ..
Wyłączyć aktualizacje.
Nie pracuje dla Dell.
Nie pracuje dla Dell.
-
Yu
Dzięki wielkie. Coś mi się udało zrobić i mam inne sterowniki ze strony Dell. Działają lepiej bo przynajmniej mam już gesty. Teraz zrobie RECOVERY i zapiszę sobie jakie są sterowniki przy nowym systemie, żeby zawsze wracać do tego sterownika który jest najlepszy i działa jak powinien.
Tylko jak tu się wyłącza automatyczną aktualizację touchpada. Bo całego windowsa szkoda blokować. Czasami mogą wyskoczyć przydatne aktualizacje.
Tylko jak tu się wyłącza automatyczną aktualizację touchpada. Bo całego windowsa szkoda blokować. Czasami mogą wyskoczyć przydatne aktualizacje.
-
pi
- Dellmania UltraUser
- Kontaktowanie:
Wątpie. Ale wybór i tak należy do użytkownika.
Nie pracuje dla Dell.
Nie pracuje dla Dell.
Wróć do „Laptopy Dell Inspiron”