DELL Inspiron 7720 +Win 10 Pro

Oto źródło wiedzy o laptopach Dell - przyda się każdemu, kto myśli o kupnie sprzętu.
Opowiedzcie - na jakim sprzęcie pracujecie i jak się sprawuje? Podzielcie się opiniami na temat komputerów Dell i pomóżcie Dellmaniakom wybrać właściwy sprzęt.
pr
przem1969
Posty: 5
Rejestracja: 18 lis 2017, 23:03

DELL Inspiron 7720 +Win 10 Pro

Postautor: przem1969 » 27 lut 2018, 13:37

Temat dotyczy sterów do Della 7720 Inspiron , postawiłem win 10 Pro i nie mogę znaleźć sterowników sztuk cztery zewnetrznego urządzenia bleutooth , juz gdzie ja nie szukałem . Być może ktoś potkał się z takim problemem i może mi pomóc ? Nie mogę sobie z tym poradzić i w menadżerze wyświetla mi że pięciu sterowników nie ma . Wireless iAP i czterech zewnętrzne urządzenie bluetooth . Oczywiście mogę to wyłączyć i pewnie bym to zrobił gdyby nie fakt ,że przesyłałem wcześniej zdjęcia i pliki bluetoothem z Maca do windowsa a teraz Mac nie widzi della tz widzi ale na chwilę i się wykrzacza. Natomiast w odwrotna stronę z Della na Maca mogę wysłać co chce bluetoothem .

Przemysław P.


pi
piotr_solek
Dellmania UltraUser
Posty: 622
Rejestracja: 31 sie 2015, 12:39
Kontaktowanie:

Re: DELL Inspiron 7720 +Win 10 Pro

Postautor: piotr_solek » 27 lut 2018, 18:58

Wpisz sobie model karty bluetooth i sprawdź czy w ogóle są sterowniki dla tego modelu (pod Win10). Sprawdź jaką masz wersję sterownika i porównaj z tą dostępną na stronie producenta (dell/intel).
Narzędzie do rozwiązywania problemów może pomoc (drugie urządzenie musi być z zasięgu).


Upgrade i konserwacja laptopów. Modemy wwan.
Optymalizacja systemów w obrębie OS bez zbędnego zaśmiecania dodatkowymi aplikacjami. Zgadywanie upss tz diagnostyka drobnych usterek.
Nie pracuje dla Dell tylko lubie ich sprzęt i wsparcie techniczne.
pr
przem1969
Posty: 5
Rejestracja: 18 lis 2017, 23:03

Re: DELL Inspiron 7720 +Win 10 Pro

Postautor: przem1969 » 28 lut 2018, 09:48

To jest np. jeden z nich sterownik Zewnętrzne urządzenie bluetooth BTHENUM\{747413e4-f767-414f-a0c1-6cc1aa9d054c}_LOCALMFG&0000
Jak to nie ma do dziesiątki? Przecież to nie możliwe , miałem win 10 homa wcześniej i wszystko śmigało a teraz przeszedłem na PRO i nie ma sterowników ? Nie możliwe , gdzieś popełniam jakiś błąd.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.


pi
piotr_solek
Dellmania UltraUser
Posty: 622
Rejestracja: 31 sie 2015, 12:39
Kontaktowanie:

Re: DELL Inspiron 7720 +Win 10 Pro

Postautor: piotr_solek » 28 lut 2018, 12:29

Wystarczy na początku napisać jaki masz model karty bluetooth i szczegóły z poprzedniego systemu operacyjnego.

Nie zmienia to faktu, ze sterowniki mogły ulec zmianie/aktualizacji (niekoniecznie na lepsze). W miedzy czasie tez było sporo aktualizacji samego systemu.

W kwestii wysyłania/odbierania nic się nie zmieniło. Jeśli system rozpozna poprawnie urządzenie to sam zainstaluje potrzebne składniki sterowniki.

Ale już się spotkałem z problemem parowania nowych urządzeń.
Ostatnio zmieniony 28 lut 2018, 16:58 przez piotr_solek, łącznie zmieniany 1 raz.


Upgrade i konserwacja laptopów. Modemy wwan.
Optymalizacja systemów w obrębie OS bez zbędnego zaśmiecania dodatkowymi aplikacjami. Zgadywanie upss tz diagnostyka drobnych usterek.
Nie pracuje dla Dell tylko lubie ich sprzęt i wsparcie techniczne.
pr
przem1969
Posty: 5
Rejestracja: 18 lis 2017, 23:03

Re: DELL Inspiron 7720 +Win 10 Pro

Postautor: przem1969 » 28 lut 2018, 14:15

Rozumiem ,że o to chodziło
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.


pi
piotr_solek
Dellmania UltraUser
Posty: 622
Rejestracja: 31 sie 2015, 12:39
Kontaktowanie:

Re: DELL Inspiron 7720 +Win 10 Pro

Postautor: piotr_solek » 28 lut 2018, 17:05

Zakładam ,że masz karte wifi+bluetooth (Bluetooth 4.0*)? Karta To link do strony intel'a. Są tam dwa oddzielne pliki dla wifi oraz bluetooth. Sprawdź jaką masz obecnie wersję.

https://downloadcenter.intel.com/produc ... ingle-Band

Na stronie Dell masz tylko starsze wersje:

http://www.dell.com/support/home/uk/en/ ... erId=XMF58
http://www.dell.com/support/home/uk/en/ ... erId=P5DNR

Problem pod win10 jest z automatycznymi aktualizacjami. A z samą kartą centrio-n-2230 też były problemy.. Jeśli masz najnowszą kompilację Windows 10 to próbuj. Jeśli masz jakieś usługi powyłączane to trzeba je przywrócić do ustawień wyjściowych.
Jeśli masz jedną ze starszych wersji lub jakąś "niestandardową" instalację to być może trzeba rozważyć reinstalację systemu.

Kiedy męczyłem się z bezprzewodowym głośnikiem miałem problem z zainstalowaniem starszej wersji..bo po odinstalowaniu jednego system za chwilę instalował "swój". Mimo cierpliwości w tych sprawach ,poddałem się i wróciłem do "siódemki".


Upgrade i konserwacja laptopów. Modemy wwan.
Optymalizacja systemów w obrębie OS bez zbędnego zaśmiecania dodatkowymi aplikacjami. Zgadywanie upss tz diagnostyka drobnych usterek.
Nie pracuje dla Dell tylko lubie ich sprzęt i wsparcie techniczne.
pr
przem1969
Posty: 5
Rejestracja: 18 lis 2017, 23:03

Re: DELL Inspiron 7720 +Win 10 Pro

Postautor: przem1969 » 28 lut 2018, 18:21

Napisałem do Ciebie prywatną wiadomość , reasumując trzeba czekać na aktualizacje , nic innego nie pozostaje .


Wróć do „Opinie o laptopach Dell - forum dyskusyjne”

Kto jest online

Zarejestrowani użytkownicy: Google [Bot]